Yaşam

Trendyol, Restoran Yorumlarında Siparişleri Gösteriyor

Herhangi bir şey satın aldığımızda veya bir hizmete ihtiyaç duyduğumuzda, kesinlikle noktalardan Fikir alıyoruz. Tabii yemek siparişi verirken de bu durum değişmiyor. En uygun yemekleri bulmak için hepimiz derecelendirmelere güveniriz.

Tabii restoranlar da bu durumun farkında. Bazı restoranlar öne geçmek için daha fazla müşteri çekmek için su ve ayran siparişi verdikleri ve ardından kendilerine 5 yıldız yorumu yaptıkları ortaya çıktı. Trendyol’un sipariş içeriklerini de yorumlarda paylaşması bu durumu gün yüzüne çıkardı.

Ayran söyleyip lahmacunu övenler, bir su ısmarlayanlar…

Twitter hesabında bahisle ilgili paylaşım yapan bir kişi. lokanta sahibiTrendyol yemekhanede restoranım var, paket limiti belirlemek için puan işaretleyip fiyat atıyoruz, limiti belli bir noktada 1 TL olarak belirliyoruz ve sipariş verebiliyoruz.”Ayrıca, dolandırıcı restoranların ne tür bir prosedür izlemiş olabileceğini de ortaya koyuyor.

Gelin bu örneklere birlikte göz atalım:

 

Bu restoran incelemelerinde görebileceğiniz gibi Bahsedilen işler ile siparişlerin içerikleri arasında. farklılıklar var. Ayrıca, bugün rastgele bir restoranın sadece su getirmeyeceğini biliyoruz. Su sipariş edenlere lahmacun, kebap ikramı gönderen fantastik restoranlardan söz edilmiyorsa, birileri puanlama sistemini manipüle etmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Ayrıca bu yorumlar; geçmiş siparişlerden gelecek gibi görünüyor. Yani bir noktada sahte yorumlar, gerçek yorumları etkileyemeyecekleri bir noktaya geriledi. Restoranlar bu teknikten vazgeçmiş olabilir, özellikle yorum sayısı arttıkça her yorumun ölçeği küçülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu